четверг, 13 марта 2014 г.

Етнографічна карта Європи 1918


Этнографическая карта Европы 1918 года от французов (полный формат здесь). Русских (московитов) пока еще меньше чем украинцев - раза в два, а то и в три. Етнографічна карта Європи 1918 від французів (повний формат тут). Росіян (московитів) поки ще менше ніж українців - разу в два, а то і в три. Чи повторюється 1918 рік для України ? Цього разу все буде інакше. У 1918 році більшовицька Росія посунула своі війська до Украіни.


Украінці противилися цій експансіі досить довго, але не всі. Варто згадати украінського комуніста Миколу Скрипника та його сподвижників; варто згадати втомлених Першою світовою солдатів та іхні родини; можна й пригадати міщан та просто пасивних громадян. Російські совіти сунули своі війська на наші землі не дарма, а у лагідній обгортці новоі ідеі світового комунізму, де всі рівні і ситі. 

Украіна на той час була втомлена і від російського царату. Комунізм був чимось новим, і на слух доволі справедливим. Буржуазний націоналізм Петлюри виглядав калькою московського царату, а соціалізм Грушевського-Симоненка був хоч і модерним, проте не переконливим. Терор, велика армія, насилля та нова ідея стали для украінців великою трагедією і спокусою. Після впровадження НЕПу на теренах УРСР переважна більшість украінців вирішили не продовжувати боротьбу і "жити як раніше". В цьому і полягала помилка історіі, котра вилилася потім у десятки мільйонів невинних жертв. 

Сьогодні так не буде. Росіі нічого нам запропонувати. Все те, що вона сьогодні пропонує у обмін на припининня вогню - вже було. І "русскій мір"- царат, і "матронушка з сталіним" на іконі, і тисячі плоскомордих будьонівців з гвинтівками і вошами - увесь цей мотлох в минулому. В страшному кривавому минулому. Путін не винайшов жодноі новітньоі концепціі, яка б могла підкупити сусідні землі. 

Тайожний союз, єаес, брікс, фікс, шмікс - виявилися лише бездарними понтами на світому ринку ідейний пропозицій. Людство еволюціонує і навчається, робить висновки та намагається знайти для себе найоптимальніші умови співіснування. З минулого неможливо зробити майбутнє, всі, хто намагався це зробити, стали жертвами свого ж безглуздя. А все тому, що неможливо повернути те, чого не існує. Минуле - це те, чого вже нема. Неможливо жити там, чого вже нема. Ось чому ми не повторимо 1918 рік. У мотлох не повертаються, з нього вибираються. 



@ Kostyantyn Kholodov

Комментариев нет: