четверг, 1 мая 2014 г.

ЗВІДКІЛЯ ВЗЯЛИСЯ ОТІ РОСІЯНИ


1721 рік шляхом чергової кабінетної фантазії у Санкт-Петербургу з'явивсь штучно видуманий російським царем Петром I Олексійовичем народ "російський". Отже, поняття та термін «русини», «рутени», «руські» не є приватною власністю росіян. Історіографії відомо про установлення даного терміну з періоду Київської Русі, коли піддані даного державного утворення мали цю самоназву та усвідомлювали себе такими, й до нині зберегли цю самоідентифікацію на теренах сучасної України.
 
Що фактично було відсутнім і є відсутнім в середовищі росіян. А в Київську Русь принесли цю назву «Русь» від полабських слов'ян варяги та Рюрик (Рурко-Ререк).

"Українські землі були не тільки під Росією, але й під Польщею, Австро-Угорщиною, Румунією, Німеччиною."
Але... ні Польща, ні Австрія з Угорщиною, ні Румунія, ні Німеччина, навіть турки й кримські татари – не крали історію Русі-України, не надавали собі ім'я сусідньої країни, не стерли у своїй країні сотні націй фінського та татарського походження, переписавши усіх у "русскіе славянє", як це зробила Московія-Росія! а потім за часів московитсько-совєтської окупації – так званої СРСР – стала зватися братньою!!!

Візьміть старі журнали ... з 1930 по 1991 – погортайте уважно! Ви побачите, як кожного року мінялися наголоси... нам потихеньку нав'язували чужі Звичаї та культуру! у 70-ті майже у всіх журналах була лише Моськва та радянський народ – така собі сіра маса без своєї ідентичності. 


Тому нічого дивного, що майже усі росіяни Московії, деякі республіки у складі РФ та якийсь відсоток східних українців горлають – УКРАЇНИ НІКОГДА НЄБИЛО.

33+ джерела для саморозвитку історії України та Московщини…

 

Підготовлено 1 травня 2014 року,
пряме посилання на статтю http://historyukrainian.blogspot.com/2011/09/blog-post.html



© likagordasky

Flag Counter

Комментариев нет: